Vakantiehuizen in Noord Portugal - Casas da Cabreira

Casa do Ribeiro

Gerestaureerde boerenwoning met prachtig uitzicht

 
•  6 personen • privé-zwembad
•  3 slaapkamers  
beschrijving foto's prijzen detailkaart reserveren
 
Casa do Ribeiro

Indeling

Begane grond: Entree. Ruime woon-eetkamer met goed voorziene open keuken. Badkamer.
Eerste verdieping(binnendoor en buitenom bereikbaar): Kleine woonkamer 3 Slaapkamers, waarvan 2 met een tweepersoonsbed en 1 met twee eenpersoonsbedden. Gemeenschappelijke badkamer.
Verwarming: Open haard in de woonkamer, airco (warm en koud) in de slaapkamers.
Uitrusting o.a.: Privé-zwembad (afsluitbaar voor kleine kinderen), TV met dvd-speler, wifi-Internet, wasmachine, vaste barbecue, magnetron, babybedje & kinderstoel (beide op verzoek), tafelvoetbal.
     

Huis en omgeving

Mós is een klein dorp dat behoort tot de Aldeias de Portugal. Dat is een selecte groep van dorpen in Noord-Portugal waarvan door de jaren heen het oorspronkelijke, soms bijna Middeleeuwse aanzien goed bewaard is gebleven, en waar men ernaar streeft dat ook zo te houden.

Casa do Ribeiro is het laatste huis van het dorp. Het staat wat apart van de rest – vrij, maar niet afgelegen! Even verderop houdt de verharde weg op en beginnen de velden en de heuvels.
Bij de recente verbouwing hebben de eigenaars een goede balans bewaard tussen oud en modern. Zo zijn de kamers boven voorzien van airco en wordt het zwembadwater schoongehouden door uv-licht (geen zout, geen chloor). Anderzijds is in de woonkamer nog een deel van de rots te zien waarop het huis ooit werd gebouwd, en zijn de gordijnen van traditioneel handgeweven linnen gemaakt.
Vanuit de tuin en bij het zwembad heeft u een fenomenaal, weids uitzicht op het dal van de Rio Ave en de Serra da Cabreira, en op heldere dagen zelfs de Serra do Gerês.

In de directe omgeving zijn prima mogelijkheden om te wandelen. Er zijn verschillende routes gemarkeerd, een ervan loopt door het dorp. Aan het stuwmeer van Ermal (ongeveer 9 km naar het Noorden) zijn mooie zwemplekken te vinden, u kunt er kano’s en waterfietsen huren, en er is gelegenheid om te waterskiën (Tele-ski genaamd).

In het nabije dorp Rossas (3 km) zijn enkele winkels waaronder een bakker, een slager en een mini-mercado, een paar cafés en een apotheek. Het dichtstbijzijnde restaurant is 5 km weg.
Meer keus is er in Fafe (18 km); daar vindt u een paar grote supermarkten, allerlei winkels, banken, een postkantoor, een bureau voor toerisme, restaurants, pastelarias, een gezondheidscentrum en wekelijks een grote markt.
De afstand naar Guimarães (Unesco Werelderfgoed) is ongeveer 30 km.