Vakantiehuizen in Noord Portugal - Casas da Cabreira

Casa de Alfena

Mooi en comfortabel 18e-eeuws herenhuis

 
•  6 of 10 personen • privé-zwembad
•  3 of 5 slaapkamers  
beschrijving foto's prijzen detailkaart reserveren
 
Casa de Alfena

Indeling

 • Hoofdhuis
  Begane grond
  : Grote eetkamer. Biljartkamer met biljart en kaarttafel. Grote compleet uitgeruste keuken.
  Bovenverdieping: Zitkamer met open haard. Tweede eetkamer. Kitchenette (geschikt voor lichte maaltijden). 3 Slaapkamers, elk met tweepersoonsbed, privé-badkamer, TV en airco. Grote veranda.

 • Verbouwde graanschuur
  Begane grond
  : Douches en toiletten.
  Bovenverdieping: 2 Slaapkamers (waarvan één met 2 tweepersoonsbedden en één met 2 eenpersoonsbedden), elk met privé-badkamer, TV en airco.

 • Algemeen
  Verwarming
  : Centrale verwarming.
  Uitrusting o.a.: Privé-zwembad (afsluitbaar voor kleine kinderen), biljartkamer, TV met dvd-speler, wi-fi Internet, grote tuin, barbecue, afwasmachine, wasmachine, afgesloten parkeerplaats, babybedje (op verzoek).
     

Huis en omgeving

Casa de Alfena staat in het dorp Travassos, een van de belangrijkste centra van filigraan-goudsmederij in Portugal. Al sinds eeuwen maakt men er sieraden, en ook nu nog is een aantal ateliers in bedrijf. Het huis staat naast een van die ateliers, dat is omgebouwd in een klein maar bijzonder museum. Hier krijgt u werktuigen en gereedschappen te zien en mooie voorbeelden van goudsmeedkunst, die met zorg en liefde door de eigenaar zijn bijeengebracht.

Het hoofdhuis is prachtig gerestaureerd, waarbij men veel authentieke details intact heeft gelaten, bijvoorbeeld in de vroegere keuken en de daarnaast gelegen eetkamer. Er zijn twee eetkamers en een grote woonkamer, waar u rustig een boek kunt lezen of ervaringen kunt uitwisselen. In het hoofhuis zijn drie slaapkamers, elk met privé-badkamer. Op de begane grond vindt u de keuken, de grote eetkamer en een biljartkamer.

De bovenverdieping van de voormalige graanschuur is verbouwd tot twee grote, comfortabele slaapkamers, die uitkijken op de tuin. Beide kamers beschikken over twee bedden en een privé-badkamer.

Achter het hoofdhuis ligt een mooie, terrasgewijs aangelegde tuin met een groot gazon en een zonnig terras bij het zwembad. Op de benedenverdieping van de verbouwde graanschuur zijn douches en toiletten voor de gebruikers van het zwembad.

Casa de Alfena kan als geheel (hoofdhuis + voormalige graanschuur; 10 personen) worden gehuurd, waarbij u alles, tuin, zwembad enz., uitsluitend voor uzelf heeft.
U kunt ook alleen het hoofdhuis huren (6 personen). De kamers in de voormalige graanschuur worden dan niet aan derden verhuurd.

In Travassos is een kleine winkel met levensmiddelen en een café. De dichtstbijzijnde grotere plaats is Póvoa de Lanhoso (8 km; alle faciliteiten), met een levendig centrum en wekelijks een grote markt. Bezienswaardigheden zijn een 12e-eeuws kasteel en een gerestaureerde castro (prehistorische nederzetting).
De afstand naar Braga en naar het nationale park Peneda-Gerês is ± 25 km, en naar Guimarães (Unesco Werelderfgoed) 20 km.