Vakantiehuizen in Noord Portugal - Casas da Cabreira

Quintal da Avó

Vrijstaand, verbouwd dorpshuis

 
•  2 of 4 personen • privé-zwembad
•  1 of 2 slaapkamers • mooi uitzicht
beschrijving foto's prijzen detailkaart reserveren
 
Quintal da Avó

Indeling

Begane grond: Slaapkamer met een tweepersoonsbed. Badkamer met ligbad. Uitgang naar het terras.
Bovenverdieping (zowel binnendoor als via de veranda bereikbaar): Grote woon/eetkamer met goed voorziene open keuken.
Verwarming: Houtkachel in de woonkamer; elektrische kachels in de badkamer en de slaapkamer.
Uitrusting o.a.: Privé-zwembad, TV, cd- en dvd-speler, wi-fi Internet (bij het huis van de eigenaars), wasmachine, babybedje (op verzoek), barbecue, afgesloten parkeerplaats.
Gastenkamer in hoofdhuis: Tweepersoonsbed, privé-badkamer, eigen ingang.
     

Huis en omgeving

Quintal da Avó (letterlijk: grootmoeder’s moestuin) ligt in het mooie oude dorpje Casares. De uit graniet opgetrokken hooischuur van deze voormalige boerderij is verbouwd tot een ruim en gezellig tweepersoons-vakantiehuis, Casa Pequena genaamd.

Bij de verbouwing hebben de eigenaars zo goed mogelijk het authentieke karakter bewaard. De dikke muren zorgen ervoor dat het ’s zomers, vooral beneden in de slaapkamer, aangenaam koel blijft. Voor het huis is een terras met een stenen tafel en bankjes, vanwaar u uitzicht heeft op de bergen aan de overkant. Het licht van de ondergaande zon op de met grote rotsblokken bezaaide hellingen is vaak erg fraai.

Naast het huis is de grote, mooi aangelegde tuin en het zwembad met zonneterras. Tussen de tuin en de parkeerplaats staat een originele canastro, een langgerekte granieten droogschuur op poten.

Het hoofdhuis wordt bewoond door de eigenaars, een nederlands echtpaar. Zij hebben een eigen terras naast het huis en maken geen gebruik van de tuin en het zwembad, die zijn exclusief voor u! Desgewenst kunnen ze u allerlei tips geven over bezienswaardigheden, evenementen, wandelingen, restaurants, wijnboeren...

In het hoofdhuis is tevens een extra gastenkamer met privé-badkamer en eigen ingang beschikbaar. Deze wordt uitsluitend in combinatie met Casa Pequena verhuurd. U kunt er dus voor kiezen gedurende het hele verblijf of een deel daarvan met 4 i.p.v. 2 personen te komen.

De afstand naar Cabeceiras de Basto is 10 km. Daar vindt u winkels, restaurants, pastelarias, banken, postkantoor, apotheek, en wekelijks markt. Op loopafstand, aan de rand van het dorp, is een café annex winkeltje met levensmiddelen en een eenvoudig restaurant. De bakker komt iedere ochtend langs.
De afstand naar Guimarães (Unesco Werelderfgoed) is ongeveer 35 km, naar Braga ruim 40 km, en naar het nationale park Peneda-Gerês 30 km.