Vakantiehuizen in Noord Portugal - Casas da Cabreira

Casa Barbara

Halfvrijstaand huisje aan stuwmeer

 
•  3 personen • directe toegang tot het meer
•  2 slaapkamers • mooi uitzicht
beschrijving foto's prijzen detailkaart reserveren
 
Casa Barbara

Indeling

Begane grond: Goed ingerichte keuken met o.a. elektrische oven. Badkamer. Eetkamer. Kleine slaapkamer met smal tweepersoonsbed. Terras. Tuin direct aan het meer.
Eerste verdieping: Woonkamer met TV. Slaapkamer met tweepersoonsbed. Balkon.
Verwarming: Elektrische kachels.
Uitrusting o.a.: TV, wifi-Internet, barbecue, babybedje (op verzoek).
     

Huis en omgeving

Het stuwmeer van Caniçada (bijna 700 hectare groot) ligt op de grens van de Serra da Cabreira en de noordelijker Serra do Gerês. Voor wie ontspanning zoekt aan en op het water, afgewisseld met een bezoek aan Portugal’s nationale park Peneda-Gerês, is dit een ideale plaats. Het kan op en rond het meer wat druk zijn in het hoogseizoen. De laatste twee weken van juli en de eerste twee van augustus.

Aan het meer, even buiten het dorp Vilar da Veiga, staat Casa Barbara. Het is het laatste van een klein groepje huizen dat u bereikt via een gezamenlijk voetpad (± 50m). Het huis is eenvoudig en niet groot, maar biedt toch een prima verblijfsruimte voor 3 personen (of een gezin met 2 kinderen). Voor het huis is een leuk aangelegde tuin, die direct toegang geeft tot het meer. De mooiste plek is zonder twijfel het terras, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het water en de bergen. Aan de zijkant van het huis is een tweede terras met een vaste barbecue.

Voorbij Vilar da Veiga is het slechts een paar kilometer naar het kuuroord Caldas do Gerês, waar een informatiecentrum van het nationale park is gevestigd. Daar kunt u gegevens krijgen over de flora en fauna van het park, archeologische vondsten (waaronder de Romeinse weg die ooit de stad Braga met Rome verbond), wandelroutes, enz.
De eigenaar van Casa Barbara verhuurt aan het meer kano’s, waterfietsen en motorboten. Ook om te (leren) waterskiën en voor tochten met een Landrover door het park kunt u bij hem terecht.

Op loopafstand van het huis zijn twee restaurants. Winkels vindt u onder meer in Rio Caldo (3 km) en Vieira do Minho (15 km). In Vieira is op maandag markt. De afstand naar Braga is ± 40 km.