Vakantiehuizen in Noord Portugal - Casas da Cabreira

Quinta de Fundevila I

Fraai verbouwde boerenwoning aan stuwmeer

 
•  8 personen • gedeeld zwembad
•  4 slaapkamers • directe toegang tot het meer
beschrijving foto's prijzen detailkaart reserveren
 
Quinta de Fundevila I

Indeling

 • Quinta de Fundevila I  (Casa do Penedo)
  Begane grond: Woonkamer. 2 Slaapkamers, elk met 2 eenpersoonsbedden en privé-badkamer.
  Eerste verdieping (binnendoor en buitenom bereikbaar): Grote woon/eetkamer met open haard. Compleet ingerichte open keuken. 2 Slaapkamers; elk met 1 tweepersoonsbed en privé-badkamer. Veranda met grote eettafel en vaste barbecue.
  Verwarming: CV, met een open haard in de boven-woonkamer.
  Uitrusting o.a.: TV, dvd-speler, wasmachine (in bijgebouwtje), afwasmachine, barbecue, magnetron, babybedje (op verzoek).

 • Algemeen (gedeeld met Fundevila II en III)
  Uitrusting o.a.: Zwembad, tuin, parkeerplaats, Internet, kano’s, strandje aan het meer.
     

Huis en omgeving

Quinta de Fundevila ligt aan de rand van het gehucht Pandoses, op een terrein dat grenst aan het grote stuwmeer van Caniçada. Via een pad van 150 meter loopt u omlaag naar een privé-strandje, waar u kunt zwemmen of luieren in de zon, of met een kano het meer op.
Op de quinta staan 3 smaakvol gerestaureerde huizen:
 • Fundevila I, Casa do Penedo genaamd
 • Fundevila II, Casa da Eira genaamd  (meer →)
 • Fundevila III, Casa Mãe genaamd  (meer →).

Casa do Penedo is genoemd naar de rots waar het huis tegenaan is gebouwd. Het oorspronkelijke gedeelte van graniet contrasteert verrassend met de glazen pui en het trappenhuis middenin. Het geheel biedt veel ruimte en comfort voor 8 personen. Vanuit de woonkamer en het terras aan de voorzijde heeft u een mooi uitzicht over de quinta en het stuwmeer.
Buiten het hoogseizoen kan het huis ook met 3 kamers (max. 6 personen) worden gehuurd. De vierde slaapkamer blijft dan gesloten.

Rond de 3 huizen is een grote, mooie tuin met ondermeer sinaasappelbomen, en het zwembad met zonneterras. De rest van het terrein bestaat nog uit de oorspronkelijke, terrasgewijs naar het meer aflopende veldjes.

Aan het stuwmeer – 700 hectare groot – zijn allerlei mogelijkheden voor watersport; u kunt kano’s, waterfietsen, jetski’s en motorboten huren, of leren waterskiën.
Niet ver van Pandoses, op het “kruispunt” van het stuwmeer, begint het nationale park Peneda-Gerês. In het kuuroord Caldas do Gerês is een informatiecentrum waar u gegevens kunt krijgen over de flora en fauna van het park, archeologische vondsten (waaronder de Romeinse weg die ooit de stad Braga met Rome verbond), wandelroutes, enz.

In het dorp Parada de Bouro (2,5 km), zijn enkele winkels, een restaurant en een paar cafés. Meer keuze is er in Vieira do Minho (± 10 km), daar zijn ook een paar supermarkten, banken, postkantoor, apotheek en wekelijks een grote markt. Het beste restaurant is ongeveer 6 km van huis in de historische pousada van Sta. Maria do Bouro.
De afstand naar Braga is ongeveer 30 km, en naar Guimarães (Unesco Werelderfgoed) 40 km.