Vakantiehuizen in Noord Portugal - Casas da Cabreira

Quinta de Fundevila II

Fraai verbouwde boerenwoning aan stuwmeer

 
•  8 personen • gedeeld zwembad
•  4 slaapkamers • directe toegang tot het meer
beschrijving foto's prijzen detailkaart reserveren
 
Quinta de Fundevila II

Indeling

 • Quinta de Fundevila II  (Casa da Eira)
  Begane grond: Ruime woonkeuken met uitgang naar het terras. Toilet. Slaapkamer met tweepersoonsbed en privé-badkamer. Terras aan de voorzijde.
  Eerste verdieping (binnendoor en buitenom bereikbaar): Woonkamer met open haard en veranda. 2 Slaapkamers, elk met 2 eenpersoonsbedden. Badkamer.
  Tweede verdieping: Slaapkamer met tweepersoonsbed en privé-badkamer.
  Verwarming: CV, met een open haard in de boven-woonkamer.
  Uitrusting o.a.: TV, dvd-speler, wasmachine, afwasmachine, barbecue, magnetron, babybedje (op verzoek).

 • Algemeen (gedeeld met Fundevila I en III)
  Uitrusting o.a.: Zwembad, tuin, parkeerplaats, Internet, kano's, strandje aan het meer.
     

Huis en omgeving

Quinta de Fundevila ligt aan de rand van het gehucht Pandoses, op een terrein dat grenst aan het grote stuwmeer van Caniçada. Via een pad van 150 meter loopt u omlaag naar een privé-strandje, waar u kunt zwemmen of luieren in de zon, of met een kano het meer op.
Op de quinta staan 3 smaakvol gerestaureerde huizen:
 • Fundevila I, Casa do Penedo genaamd  (meer →)
 • Fundevila II, Casa da Eira genaamd
 • Fundevila III, Casa Mãe genaamd  (meer →).

Casa da Eira is genoemd naar de oude granieten dorsvloer die aan het huis grenst. Ook hier zijn oud en modern bijzonder fraai gecombineerd. Dit huis, geschikt voor 8 personen, staat het dichtst bij het meer en heeft daarom het mooiste uitzicht, vooral vanaf de veranda, maar ook vanuit de slaapkamer beneden.
Buiten het hoogseizoen kan het huis ook met 3 kamers (max. 6 personen) worden gehuurd. De vierde slaapkamer blijft dan gesloten.

Rond de 3 huizen is een grote, mooie tuin met ondermeer sinaasappelbomen, en het zwembad met zonneterras. De rest van het terrein bestaat nog uit de oorspronkelijke, terrasgewijs naar het meer aflopende veldjes.

Aan het stuwmeer – 700 hectare groot – zijn allerlei mogelijkheden voor watersport; u kunt kano’s, waterfietsen, jetski’s en motorboten huren, of leren waterskiën.
Niet ver van Pandozes, op het “kruispunt” van het stuwmeer, begint het nationale park Peneda-Gerês. In het kuuroord Caldas do Gerês is een informatiecentrum waar u gegevens kunt krijgen over de flora en fauna van het park, archeologische vondsten (waaronder de Romeinse weg die ooit de stad Braga met Rome verbond), wandelroutes, enz.

In het dorp Parada de Bouro (2,5 km), zijn enkele winkels, een restaurant en een paar cafés. Meer keuze is er in Vieira do Minho (± 10 km), daar zijn ook een paar supermarkten, banken, postkantoor, apotheek en wekelijks een grote markt. Het beste restaurant is ongeveer 6 km van huis in de historische pousada van Sta. Maria do Bouro.
De afstand naar Braga is ongeveer 30 km, en naar Guimarães (Unesco Werelderfgoed) 40 km.