Vakantiehuizen in Noord Portugal - Casas da Cabreira

Quinta de Fundevila III

Appartement aan stuwmeer

 
•  4 personen • gedeeld zwembad
•  2 slaapkamers • directe toegang tot het meer
beschrijving foto's prijzen detailkaart reserveren
 
Quinta de Fundevila I

Indeling

 • Quinta de Fundevila III  (Casa Mãe)
  Begane grond: Woonkamer met open keuken. Terras. 2 Slaapkamers, waarvan 1 met twee eenpersoonsbedden en 1 met een tweepersoonsbed. Badkamer.
  Verwarming: CV.
  Uitrusting o.a.: TV, dvd-speler, wasmachine (in bijgebouwtje), barbecue, magnetron, babybedje (op verzoek).

 • Algemeen (gedeeld met Fundevila I en II)
  Uitrusting o.a.: Zwembad, tuin, parkeerplaats, draadloos internet, kano's, strandje aan het meer.
     

Huis en omgeving

Quinta de Fundevila ligt aan de rand van het gehucht Pandoses, op een terrein dat grenst aan het grote stuwmeer van Caniçada. Via een zandpad van 150 meter loopt u omlaag naar een privé-strandje, waar u kunt zwemmen of luieren in de zon, of met een kano het meer op.
Op de quinta staan 3 smaakvol gerestaureerde huizen:
 • Fundevila I, Casa do Penedo genaamd  (meer →)
 • Fundevila II, Casa da Eira genaamd  (meer →)
 • Fundevila III, Casa Mãe genaamd.

Casa Mãe is het middelste huis. De bovenverdieping wordt bewoond door de eigenaar. Op de begane grond, met eigen ingang, is een gezellig en comfortabel appartement voor 4 personen.

Rond de 3 huizen is een grote, mooie tuin met ondermeer sinaasappelbomen, en het zwembad met zonneterras. De rest van het terrein bestaat nog uit de oorspronkelijke, terrasgewijs naar het meer aflopende veldjes.

Aan het stuwmeer – 700 hectare groot – zijn allerlei mogelijkheden voor watersport; u kunt kano’s, waterfietsen, jetski’s en motorboten huren, of leren waterskiën.
Niet ver van Pandoses, op het “kruispunt” van het stuwmeer, begint het nationale park Peneda-Gerês. In het kuuroord Caldas do Gerês is een informatiecentrum waar u gegevens kunt krijgen over de flora en fauna van het park, archeologische vondsten (waaronder de Romeinse weg die ooit de stad Braga met Rome verbond), wandelroutes, enz.

In het dorp Parada de Bouro (± 2,5 km), zijn enkele winkels, een restaurant en een paar café's. Het beste restaurant is ongeveer 6 km van huis in de historische pousada van Santa Maria do Bouro.
De afstand naar Braga is ongeveer 30 km, en naar Guimarães (Culturele Hoofdstad 2012) 40 km.