Vakantiehuizen in Noord Portugal - Casas da Cabreira

Moinho da Porta - Studio

Spectaculair gastenverblijf bij verbouwde watermolen

 
•  2 personen • privé-zwembad
   
beschrijving foto's prijzen detailkaart reserveren
 
Moinho da Porta - Studio

Indeling

Begane grond (alles gelijkvloers): Grote woon-slaapkamer en kitchenette. Badkamer. Eigen toegang, zwembad en terras.
Verwarming: Air conditioning (warm en koud).
Uitrusting o.a.: Privé-zwembad, satelliet-TV, cd- en dvd-speler, babybedje (op verzoek).
     

Huis en omgeving

Wonen boven een waterval, dat is wat de eigenaar van Casa Moinho da Porta voor ogen stond toen hij dit appartement liet ontwerpen en bouwen. Hier waant u zich weg van de bewoonde wereld, hier kunt u zich een voelen met de natuur, het groen, het ruisende water, de vogels en misschien in de schemering een stel otters.

Het appartement zelf kan zich in bijzonderheid meten met de plek waar het staat. De afwerking is sober, bedoeld om het te laten verdwijnen in het landschap. Noch bij de bouw, noch bij de inrichting is echter enige concessie gedaan aan kwaliteit en comfort. Het is ingedeeld als studio, met een ruime woon-slaapkamer, kitchenette en aparte badkamer. De grote ramen langs de voorzijde en bij het balkon bieden u een panoramisch zicht op de rivier.

De studio, die dient als gastenverblijf voor 2 personen, staat op de plaats van de vroegere houtzagerij, een kleine 15 meter van de verbouwde watermolen – en daar met de achterzijde naar toegekeerd. Aan de voorkant, de kant van de waterval, is een eigen entree, en terras en een klein zwembad.
Meer informatie over het huis →

Moinho da Porta staat in de buurt van het dorp Taíde. De dichtstbijzijnde grotere plaats is Póvoa de Lanhoso (7 km; alle faciliteiten), met een levendig centrum en wekelijks een grote markt. Bezienswaardigheden zijn het 12e-eeuwse kasteel en een gerestaureerde castro (prehistorische nederzetting), en het Museu do Ouro, gewijd aan de filigrain goudsmeedkunst die al sinds eeuwen in de omgeving wordt bedreven. Halverwege Póvoa is het outdoor park Diver Lanhoso.
De afstand naar Braga is ± 25 km, naar Guimarães (Unesco Werelderfgoed) 20 km, en naar het nationale park Peneda-Gerês 30 km.