Vakantiehuizen in Noord Portugal - Casas da Cabreira

Casa Parada

Halfvrijstaand dorpshuis bij stuwmeer

 
•  4 personen • mooi uitzicht
•  2 slaapkamers  
beschrijving foto's prijzen detailkaart reserveren
 
Casa Parada

Indeling

Begane grond: Slaapkamer met tweepersoonsbed, TV en uitgang naar buiten. Badkamer. Vaste barbecue naast de buitentrap.
Eerste verdieping: Entree via buitentrap. Slaapkamer met tweepersoonsbed, TV en klein balkon. Badkamer.
Tweede verdieping: Woonkamer met zit- en eethoek, open haard en groot balkon. Goed ingerichte open keuken.
Verwarming: Open haard in de woonkamer, elektrische kachels in de slaapkamers.
Uitrusting o.a.: TV met dvd-speler, barbecue, babybedje (op verzoek).
     

Huis en omgeving

Het stuwmeer van Caniçada (bijna 700 hectare groot) ligt op de grens van de Serra da Cabreira en de noordelijker Serra do Gerês. Voor wie ontspanning zoekt aan en op het water, afgewisseld met een bezoek aan Portugal's nationale park Peneda-Gerês, is dit een ideale plaats.

Casa Parada staat in het gelijknamige dorpje, ruim 100 meter boven het niveau van het stuwmeer. Van de beide balkons heeft u daardoor een schitterend uitzicht over het water en de bergen. Het huis is keurig verbouwd en smaakvol en compleet ingericht.

Het dorp Parada ligt aan een van de toegangswegen van het nationale park, niet ver van het bedevaartcentrum São Bento, waarvan de moderne kerk een bezoek waard is. De weg kruist verderop de oude Romeinse weg die ooit de stad Braga met Rome verbond.
Langs de overkant van het stuwmeer komt u in het kuuroord Caldas do Gerês, waar een informatiecentrum van het nationale park is gevestigd. Daar kunt u gegevens krijgen over de flora en fauna van het park, archeologische vondsten (waaronder de Romeinse weg), wandelroutes, enz.
De eigenaar van Casa Parada verhuurt aan het meer kano's, waterfietsen en motorboten. Ook om te (leren) waterskiën en voor tochten met een Landrover door het park kunt u bij hem terecht.

Op loopafstand van het huis zijn een café en een kleine supermarkt. In het nabije São Bento en Rio Caldo zijn restaurants. Meer winkels vindt u onder meer in Rio Caldo (3 km) en Vieira do Minho (15 km). In Vieira is op maandag markt. De afstand naar Braga is ± 40 km.