Vakantiehuizen in Noord Portugal - Casas da Cabreira

Casa do Pontido

Vrijstaande, mooi gerestaureerde boerenwoning

 
•  6 personen • mooi uitzicht
•  3 slaapkamers • privé-zwembad
beschrijving foto's prijzen detailkaart reserveren
 
Casa do Pontido

Indeling

Begane grond: 2 Slaapkamers, beide met twee eenpersoonsbedden en privé-badkamer. Toilet.
Bovenverdieping (binnendoor en buitenom bereikbaar): Woonkamer met zit- en eethoek, houtkachel en TV. Compleet ingerichte keuken. 1 Slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en privé-badkamer (douche, wastafel, toilet). Ruime veranda.
Verwarming: Centrale verwarming, met in de woonkamer een houtkachel.
Uitrusting o.a.: Privé-zwembad, TV, wi-fi Internet, wasmachine, afwasmachine, magnetron, barbecue, babybedje (op verzoek).
     

Huis en omgeving

Casa do Pontido was vroeger het huis van een caseiro, een pachter voor het leven, die er mocht wonen in ruil voor werk op het land van de eigenaar.
Het huis is zorgvuldig en smaakvol verbouwd tot een bijzonder comfortabele vakantiewoning voor 6 personen, die u een aangenaam verblijf biedt op een zomerochtend op de veranda, of op een winteravond bij de houtkachel.

Via het terras aan de voorzijde komt u in een zonnige tuin met zwembad, een kleine wijngaard en een gazon. Langs de zijgevel is een ramada, een met wijnranken begroeide pergola, waaronder u in de zomer lekker in de schaduw kunt zitten.

De weg die langs het huis loopt houdt na 1,5 km op bij een bedevaartskerkje, de Nossa Senhora da Fé. Dat is een goed beginpunt voor wandelingen door het noordelijke deel van de Serra da Cabreira. Vanaf de hogere gedeeltes heeft u een werkelijk spectaculair uitzicht op de Serra do Gerês en de stuwmeren van Caniçada en Salamonde die in het dal liggen.

De afstand naar Vieira do Minho is ongeveer 2 km. Daar zijn allerlei winkels, cafés, restaurants, banken, postkantoor, gezondheidscentrum en wekelijks markt.
Aan het nabij gelegen stuwmeer van Ermal zijn mooie zwemplekken te vinden, u kunt er kano’s en waterfietsen huren en er is een gelegenheid om te waterskiën, Tele-Ski genaamd. Meer mogelijkheden voor watersport vindt u aan het grote stuwmeer van Caniçada, aan de voet van het nationale park (15 km). Er worden kano’s, jet-ski’s, waterfietsen en motorboten verhuurd en kunt u (leren) waterskiën.
De afstand naar Braga is 35 km, en naar Guimarães (Unesco Werelderfgoed) 40 km.