Vakantiehuizen in Noord Portugal - Casas da Cabreira

Casa Poula

Halfvrijstaand dorpshuis bij stuwmeer

 
•  10 personen • dakterras met mooi uitzicht
•    4 slaapkamers  
beschrijving foto's prijzen detailkaart reserveren
 
Casa Poula

Indeling

Begane grond: 4 Slaapkamers; de eerste met 2 eenpersoonsbedden en privé-badkamer (douche), de tweede met stapelbed, 1 eenspersoonsbed en privé-badkamer (douche), de derde met tweepersoonsbed en de vierde met 3 eenpersoonsbedden. Gemeenschappelijke badkamer voor de derde en vierde slaapkamer. Een van de slaapkamers heeft een uitgang naar buiten.
Eerste verdieping: Entree via buitentrap. Grote woonkamer met TV en open haard. Grote eetkamer en compleet uitgeruste halfopen keuken. Badkamer met douche. Binnentrap naar dakterras.
Verwarming: Open haard in de woonkamer, elektrische kachels in de eetkamer en slaapkamers.
Uitrusting o.a.: TV met dvd-speler, magnetron, barbecue, babybedje (op verzoek), wi-fi Internet, wasmachine.
     

Huis en omgeving

Het stuwmeer van Caniçada (bijna 700 hectare groot) ligt op de grens van de Serra da Cabreira en de noordelijker Serra do Gerês. Voor wie ontspanning zoekt aan en op het water, afgewisseld met een bezoek aan Portugal's nationale park Peneda-Gerês, is dit een ideale plaats.

In het dorp Rio Caldo, een paar minuten lopen van het jachthaventje, staat Casa Poula. Het is gezellig ingericht en biedt ruim plaats aan 10 personen. De mooiste plek is zonder twijfel het grote dakterras, waar u de hele dag kunt genieten van de zon en een prachtig uitzicht over het water en de bergen. Op het terras is bovendien een vaste barbecue. Voor het huis is een beschut plaatsje.

Vanuit Rio Caldo leiden twee wegen het nationale park in; een gaat langs het bedevaartcentrum van São Bento, de ander voert naar het kuuroord Caldas do GerÍs, waar een informatiecentrum is gevestigd. Daar kunt u gegevens krijgen over de flora en fauna van het park, archeologische vondsten (waaronder de Romeinse weg die ooit de stad Braga met Rome verbond), wandelroutes, enz.
De eigenaar van Casa Poula verhuurt aan het meer kano’s, waterfietsen en motorboten. Ook om te (leren) waterskiën en voor tochten met een Landrover door het park kunt u bij hem terecht.

Op loopafstand van het huis zijn diverse restaurants, winkels en cafés. In Sta. Maria do Bouro (op de weg naar Amares) is een uitstekend restaurant in de historische pousada. Meer winkels en supermarkten vindt u in Vieira do Minho (15 km). Daar is bovendien wekelijks markt. De afstand naar Braga is ± 40 km.