Vakantiehuizen in Noord Portugal - Casas da Cabreira

Quinta da Fonte

Prachtig verbouwde herenboerderij

 
•  2 suites • zwembad
•  6 kamers • restaurant
beschrijving foto's prijzen detailkaart reserveren
 
Quinta da Fonte

Indeling

Gastenverblijf: 2 suites, beide met privé-badkamer, TV en wifi-Internet, en 6 kamers, waarvan 4 met een tweepersoonsbed en 2 met twee eenpersoonsbedden, elk met privé-badkamer, TV en wifi-Internet.
Alle suites en kamers zijn toegankelijk via de binnenplaats. Gemeenschappelijk: Bar, eetkamer, zitkamer, veranda, terras.
Verwarming: Centrale verwarming.
Uitrusting o.a.: Zwembad met apart kinderbad, wifi-Internet, grote tuin, kinderspeeltuin, afgesloten parkeerplaats.
     

Huis en omgeving

Quinta da Fonte, gelegen aan de voet van de Serra da Cabreira, is een voormalige herenboerderij waarvan de historie teruggaat tot de 13e eeuw. Gegroepeerd rond de binnenplaats lagen de uit graniet opgetrokken woonvertrekken, de kapel, stallen, opslagplaatsen, keuken, wijnmakerij, droogschuren, enzovoort.
Bij de recente restauratie hebben de meeste ruimtes een nieuwe bestemming gekregen, alleen de kapel is nog als vanouds, maar wel in oude luister hersteld. Het zo ontstane geheel is een schitterende combinatie van oud en modern.

De binnenplaats geeft toegang tot het gastenverblijf, dat bestaat uit 6 ruime en comfortabele tweepersoonskamers en 2 nog ruimere suites. Elke kamer en suite is vernoemd naar een van de tradionele landbouwwerktuigen uit de streek, en alle kijken uit op de omringende bossen en landerijen.
Ook de gemeenschappelijke ruimtes liggen aan de binnenplaats: De gezellige bar, de eetkamer en de zitkamer.
Aan de achterzijde is een groot terras op wat vroeger de dorsvloer was. Daaraan grenzen de tuin, het zwembad met kinderbad, en een kleine speeltuin.

Bij de boerderij horen verder een boomgaard en een moestuin. De oogst vindt, samen met allerlei andere regionale producten, zijn weg via de keuken naar de eetkamer, waar op verzoek maaltijden worden geserveerd. Daarbij hoort een selectie goede Portugese wijnen, waaronder de regionale vinho verde.

De dichtstbijzijnde grotere plaats is Vieira do Minho (3 km). Daar zijn allerlei winkels, 2 supermarkten, cafés, pastelarias, restaurants, banken, postkantoor, een gezondheidscentrum en wekelijks markt.
Aan het nabij gelegen stuwmeer van Ermal zijn mooie zwemplekken te vinden, u kunt er kano’s en waterfietsen huren, en er is een gelegenheid om te waterskiën, Tele-Ski genaamd.
Meer mogelijkheden voor watersport vindt u aan het grote stuwmeer van Caniçada, aan de voet van het nationale park Peneda-Gerês (15 km). Er worden kano’s, waterfietsen, jet-ski’s en motorboten verhuurd en kunt u (leren) waterskiën.
De afstand naar Braga is 35 km, en naar Guimarães (Unesco Werelderfgoed) 40 km.