Vakantiehuizen in Noord Portugal - Casas da Cabreira

Casa de las Vides

Gerestaureerd boerenhuisje met mooi uitzicht

 
•  4 personen • privé-zwembad
•  2 slaapkamers • 7 km over de spaanse grens
beschrijving foto's prijzen detailkaart reserveren
 
Casa de las Vides

Indeling

Begane grond: Woon/eetkamer met open haard. Compleet voorziene open keuken.
Eerste verdieping (binnendoor en buitenom bereikbaar): 2 Slaapkamers, elk met een tweepersoonsbed. Badkamer. Veranda.
Verwarming: Open haard in de woon/eetkamer, elektrische kachels in de slaapkamers.
Uitrusting o.a.: Privé-zwembad, TV, wifi-Internet, wasmachine, afwasmachine, barbecue, magnetron, babybedje (op verzoek).
     

Huis en omgeving

Het dorp Torneiros ligt aan de voet van de spaanse kant van de Serra do Gerês (in het Galicisch Xurés), ongeveer 7 km van de grens.
Casa de las Vides staat aan de rand van het dorp, met een prachtig en vrij uitzicht over het dal van de Rio Caldo, die hoog in de bergen ontspringt. Het granieten huis is keurig verbouwd tot vakantiewoning, en ondanks de bescheiden afmetingen biedt het alles voor een aangenaam verblijf voor 4 personen. Op het terras aan de achterkant kunt u ontbijten in de ochtendzon, of op warme middagen de schaduw opzoeken. Van hieraf heeft u zicht op het zwembad en de tuin, met op de achtergrond het panorama van de bergen.

De Serra is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Zowel aan de spaanse als aan de portugese kant zijn wandelingen uitgezet, onder andere over de romeinse weg XVIII die ooit de steden Braga en Astorga verbond, en die op korte afstand van het dorp loopt. Een korte omweg leidt naar de indrukwekkende waterval van de Corga da Frecha.

In de omgeving zijn op verschillende plaatsen warmwaterbronnen, die al door de Romeinen werden gebruikt. Even voorbij het dorp is een kuuroord waar u terecht kunt voor allerlei beauty- en wellness-arrangementen. Ernaast is een deel van de bronnen vrij en gratis voor iedereen toegankelijk.

In Torneiros zijn, op loopafstand, een kleine winkel met levensmiddelen en 2 restaurants.
In Lobios (6 km) zijn allerlei winkels waaronder een paar grote supermarkten, en verder restaurants, cafés (enkele met wi-fi internet), banken, postkantoor, een gezondheidscentrum, een bureau voor toerisme, en eens per maand een grote markt.
Aan het grote stuwmeer van Caniçada in Portugal (27 km) zijn allerlei mogelijkheden voor watersport. Er worden kano’s, jet-ski’s, waterfietsen en motorboten verhuurd en kunt u (leren) waterskiën.
De afstand naar Braga (Portugal) is ongeveer 60 km, en naar Ourense (Spanje) ruim 70 km.