Vakantiehuizen in Noord Portugal - Casas da Cabreira

Quinta dos Vieiras I

Comfortabele, gerestaureerde boerenwoning

 
•  6 personen verwarmd zwembad
•  3 slaapkamers  
beschrijving foto's prijzen detailkaart reserveren
 
Quinta dos Vieiras I

Indeling

Begane grond: Grote woonkamer met zit- en eethoek, TV en open haard. Goed ingerichte keuken met toegang tot de grote veranda.
Eerste verdieping: 3 Slaapkamers, waarvan 2 met een tweepersoonsbed en 1 met twee eenpersoonsbedden, en elk met privé-badkamer en TV. Grote veranda aan de achterzijde; kleinere veranda aan de voorzijde. Van de slaapkamers zijn er 2 bereikbaar via de veranda aan de voorzijde, en 1 via de veranda aan de achterzijde.
Verwarming: Centrale verwarming, met een open haard in de woonkamer.
Uitrusting o.a.: TV, wi-fi Internet, wasmachine, afwasmachine, magnetron, babybedje en kinderstoel (beide op verzoek), barbecue.
*Verwarmd zwembad van 12x6x0,80/1,40m, tuin, speelzaaltje met snooker- en tafeltennistafel, mountain bikes.

*Het verwarmingssysteem van het zwembad werkt alleen vanaf een buitentemperatuur van minimaal 20 graden. Wanneer het meerdere dagen regent en de temperatuur lager is, heeft het systeem onvoldoende capaciteit om het water op een aangename temperatuur te brengen/houden.
     

Huis en omgeving

De Quinta dos Vieiras - “de boerderij van de familie Vieira” - vormt met enkele ernaast gelegen voormalige boerderijen het gehucht Outeiro.
Een grote vleugel van het hoofdgebouw, die grenst aan de vroegere eira (dorsvloer) is verbouwd tot een comfortabel vakantiehuis voor 6 personen. In de hoek tussen de eira en de espigueiro (een smalle droogschuur) is een groot zwembad en een fraai aangelegd zonneterras. Het zwembad is verwarmd, wat betekent dat u ook in het voor- en najaar verzekerd bent van aangenaam water.

Een van de mooiste plekken van het huis is de grote veranda aan de achterzijde, die uitzicht biedt over het zwembad, de kleine vallei waarin Outeiro ligt, en op de daarachter gelegen uitlopers van de Serra da Cabreira.

Het huis staat in de deelgemeente Tabuaças, ongeveer 2,5 km van Vieira do Minho. Daar zijn allerlei winkels, supermarkten, cafés, pastelarias, restaurants, een gezondheidscentrum en wekelijks een uitgebreide markt.
Aan het verderop gelegen stuwmeer van Ermal zijn mooie zwemplekken te vinden en ook een gelegenheid om te waterskiën, Tele-Ski genaamd. Meer mogelijkheden voor watersport vindt u aan het grote stuwmeer van Caniçada (10 km). Daar worden kano’s, jetski’s, waterfietsen en motorboten verhuurd en kunt u (leren) waterskiën.
De afstand naar de hoofdweg N103 is slechts enkele kilometers, waardoor u relatief snelle verbindingen heeft naar bijvoorbeeld het nationale park Peneda-Gerês en de stad Braga.
De afstand naar Guimarães (Unesco Werelderfgoed) is 35 km.